BİR ŞAİR VE ŞİİRİ ARALIK AYI ETKİNLİĞİ

BİR ŞAİR VE ŞİİRİ ARALIK AYI ETKİNLİĞİ

Okulumuz edebiyat öğretmenlerinden Göksel TEKİN ve Cahit KISAOĞLU'nun düzenlediği her ay farklı "Bir Şair ve Şiiri Etkinliği" ile öğrencilerimiz şairi tanıyıp şiirini okuyup dinlemişlerdir. Bu ay tanıdıkları şair Bahaettin Karakoç şiiri Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman oldu. Öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şiiri, "Yarar yönünden ister meyve versin, ister gölge, ister yaş olsun ister kuru, ister bir tenhada dikili dursun, ister bir eşya olarak evimizin bir yerinde otursun, ağaç hep aynı ağaçtır, muhakkak bir yerde ihtiyacımızı karşılar. Sağlam bir etik, ilkeli bir estetik ve helal ölçekli bir yarar sarmalında şiir de tıpkı bir ağaç gibidir. Sanatı besleyen bu üç ana arterdir. Kalbin bir zikir aracı olan şiir, trajik bir iç yangını, aşkın sıcak kanatları altında doğan bir kutsanmış sözler armonisi ve dört kelimeyle özetleyecek olursak evrensel bir dua biçimidir. Mutlak gerçeğe, mutlak güzele yönelmenin dillenişi ve kalbin dirilişidir." sözleriyle tanımlayan Karakoç, kendi deyişiyle, ölünceye kadar yakasını bırakmayacak olan şiirin rüzgarına da öğrencilik yıllarında yakalandı.

 

21.12.2023 131

IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞI ZAMAN

- I - Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana - Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum, geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana - Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Beklesen de olur, beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırsa beni sana Geleceğim diyorum, takvim sorma bana - Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

 

ŞİİRİN DEVAMI WEB SİTESİNDE...

https://www.siirparki.com/bahkarakoc3.html

 

21-12-202321-12-202321-12-2023